Op 16 september ging onze startdag door en wat was dat een feestje! Jong en een beetje ouder kwamen samen om de pannen van het dak te spelen en te feesten. Het startschot van dit werkjaar is gegeven! Meer foto's vind je hier!
Op 16 september ging onze startdag door en wat was dat een feestje! Jong en een beetje ouder kwamen samen om de pannen van het dak te spelen en te feesten. Het startschot van dit werkjaar is gegeven! Meer foto's vind je hier!
Op 16 september ging onze startdag door en wat was dat een feestje! Jong en een beetje ouder kwamen samen om de pannen van het dak te spelen en te feesten. Het startschot van dit werkjaar is gegeven! Meer foto's vind je hier!
Op 16 september ging onze startdag door en wat was dat een feestje! Jong en een beetje ouder kwamen samen om de pannen van het dak te spelen en te feesten. Het startschot van dit werkjaar is gegeven! Meer foto's vind je hier!

Ambras

Sloebers
Joro's
Springers


Jim
+16


Ambras Sloebers


Dag lieve sloebertjes!

Hier zijn we dan weer met een hele nieuwe reeks van activiteiten die we speciaal voor jullie in elkaar knutselen! Vergeet niet om jullie sjaaltje en pull aan te doen naar de activiteiten!

11 november: We laten de wapens stil staan spel
Vandaag is het 11 november en zoals jullie weten is het vandaag wapenstilstand. En daarom spelen we vandaag geen spelletjes tegen elkaar maar met elkaar. Meer over het spel zullen we nog niet verklappen behalve dat jullie verwacht worden om 14u in het lokaal in het dorp. En om 17u mogen jullie uitgeleefd en braaf terug huiswaarts keren.

25 november: Vriendjesactiviteit
Vandaag mogen jullie een vriendje of vriendinnetje meenemen om samen te spelen in de KSA is dat niet leuk? Wat gaan we doen verklappen we nu nog niet. Het enige die wij zeker en vast wel weten is dat het een schitterende dag wordt voor jou en je vriendje/vriendinnetje! Wij verwelkomen jullie en jullie vriendjes om 14u in het lokaal in het dorp. Om 17u kunnen jullie blij en tevreden naar huis terugkeren met jullie nieuwe vriendjes en vriendinnetjes.

9 december: Zie ginds komt de stoomboot
Zwarte piet wiede wiede wiet ik hoor je wel maar ik zie je niet. Maar straks zien we jullie om 14u in het Lokaal aan het dorp. Vandaag is er een hele grote kans dat de SINT bij ons langs komt! Is dat niet cool? Super cool? DE SINT speciaal voor jullie in ons lokaal! Zeker en vast een reden om af te komen naar het lokaal en wie weet zie je de SINT wel. Daarna mogen jullie terug om 17u naar jullie huisje gaan.


23 december: Het ho ho ho ho ho ho Feest
Ja jongens en meisjes! Vandaag deze enige echte dag is het ons speciaal kerstfeestje in het lokaal in het dorp. Vandaag mogen jullie je kerstmuts of kerstman outfit van onder het stof halen. Want vandaag is het feest! Jullie worden verwacht om 14u in het lokaal van het dorp. Na ons spetterend feest mogen jullie om 17u terug huiswaarts keren.

Lieve groetjes, Nathan, Riewke, Louise, Stef, Jill, Sharon, Eline en Bo


Ambras Springers


Liefste springertjes ,

Na de eerste 2 leuke maanden zijn we al bijna aan de feestdagen aangekomen. Wees dus allemaal in een feeststemming en kom met veel enthousiasme naar onze activiteiten. Vergeet niet dat het al wat kouder wordt en dat jullie je goed aankleden voor komende activiteiten. Vergeet jullie uniform en goed humeur niet en dan zullen we er een spetterende kerstperiode van maken !

Zaterdag 11 november : Wapenstilstand
GEEEEEEEEF acht ! Generaal Waterslaeghers heeft een nieuwe elite groep aan soldaten nodig en denkt dat de springers van KSA Lissewege geschikt zijn voor zijn nieuwe soldatenteam ! Kom allemaal in jullie legeruniform naar het lokaal in het dorp om 14u om voor jullie testen voor het leger te slagen ! Om 17u mogen jullie naar huis om van deze zware testen te bekomen.

Zaterdag 25 november : Slangen & Ladders
Ssssssss… O nee, een ssslang! Die moeten we zien te ontwijken. Werk sssamen met je vriendjes en vriendinnetjes om de ssslangen te ssslim af te zijn en als eerste de finish te bereiken. Durf je dit avontuur aan? Kom dan van 14u tot 17u naar het lokaal in het dorp. Tot dan!

Vrijdag 8 december : Sinterklaasavond
Dag lieve kapoentjes , zoals jullie weten maakt Sinterklaas zijn jaarlijkse ronde. Hopelijk zijn jullie braaf geweest en hebben jullie veel leuke cadeautjes gekregen ! Of heeft zwarte piet jullie in de zak gestoken? Kom allemaal om 19u naar het lokaal in het dorp ! Om 21u zal Sinterklaas al terug vertrokken zijn en mogen jullie terug naar huis !

Zaterdag 23 december : Kerstspel
HO,HO,HO Dag liever kerstvriendjes. Wooooow Kerstmis staat weer voor de deur , met aldie mmoie versierde kerstbomen , al de winkelstraten vol met lichtjes en lekker bij de openhaard met een warme chocomelk , Mmmmmmmmmm ! Maar het allerleukste aan Kerstmis zijn de cadeautjes onder de kerstboom ! Dus voor iedereen die ook in de kerststemming is kom zeker van 14u tot 17u naar het lokaal in het dorp om het grote kerstspel te spelen !

Vele lieve groetjes van jullie toffe springerleiding Anouck , Brecht , Yorick , Hanne , Kevin , Joran en Nick


Ambras Joro's


Dag lieve joro’s, we hebben weer tal van leuke activiteiten voor jullie klaar en hopen dat jullie massaal aanwezig zullen zijn! Vergeet ook niet om op elke activiteit jullie mooie uniform (sjaaltje en pull) aan te doen zodat iedereen ziet dat jullie van KSA Lissewege zijn.

11 november: Cook- off Lissewege
Haal jullie culinaire kunsten maar boven want vandaag testen we wie de beste kok van Lissewege is. Kom allemaal om 11u naar de Regenboog om jullie beste gerechtjes te maken en om 15u mogen jullie met een volle buik weer naar huis.


25 november: Help! Mijn joro is een klusser!
Heeeelp!! De Regenboog staat op instorten! We hebben jullie hulp nodig om deze bouwwerken tot een goed eind te brengen. Doe je werkoutfit al maar aan zodat jullie van 14u tot 17u een echte bouwvakker kunnen zijn.

8 december: De slimste Sint
Hopelijk heeft de Sint jullie dit jaar veel mandarijntjes gegeven want jullie hersenen zullen die vitaminen goed kunnen gebruiken! Kom om 19u naar de Regenboog en zorg dat jullie brein goed opgewarmd is. Om 21u mogen jullie met krakende hersentjes weer naar huis.

23 december: De dikke kerstmanparty
Brrrr het is hier weer koud! Doe al je dikste truien en je kerstmuts maar aan want de kerstman is er weer! Jullie zijn welkom om 14u in de Regenboog om je beste dansmoves aan de kerstman te tonen. Om 17u mogen jullie met bezwete lichaampjes weer huiswaarts keren. #tisierniewarmindewinter

Vele groetjes van jullie allerliefste leiding, Karie, Saxelle, Mico, Gaan, Auleika, Duraya, Selly en Vuillaume.

Ambras JimDag beste Jimmers! Ziehier de 2e ambras! Wat gaat de tijd toch enorm snel. In november en december hebben we vele super toffe activiteiten voor jullie in petto! Omdat jullie vaak in de middag niet kunnen komen zitten er enkele avondactiviteiten in, dus kom maar allemaal zo veel mogelijk! Gelieve ook altijd je uniform aan te doen, zodat we weten dat jullie trotse KSA-ers zijn.

4 November: Stadspel
Voor deze activiteit gaan we op verplaatsing naar Brugge! Wat we daar gaan doen verklappen we natuurlijk nog niet, maar we kunnen wel beloven dat het super-mega-fantastisch leuk zal gaan worden! Jullie worden om 13u45 aan het station van Lissewege verwacht en om 17u45 komen we terug in Lissewege toe.


18 November: survival brunch
Hebben jullie altijd al eens willen leren hoe je overleefd op een onbewoond eiland? Of misschien in de jungle tussen alle gevaarlijke dieren? Dan is dit de activiteit voor jou! Nadat we ons eten bij elkaar hebben geraapt, gejaagd en hopelijk ook redelijk goed gekookt gaan we het natuurlijk ook opeten 😉. Jullie mogen om 10u naar de regenboog komen en om 13u met een buikje goed vol gegeten terug naar huis gaan!


1 december: Sinterklaasmenu
Hoera Hoera de Sint is bijna in het land! En weet je wat daarbij hoort? Speculoos, picknicken, chocolade,… en allemaal lekkere dingen! Bij deze hebben we dus een hele activiteit toegewijd aan al dit lekkers! Maar vergeet niet, enkel de brave kindjes krijgen al deze lekkernijen. Om 18u begint deze superlekkere activiteit en om 21u mag je terug naar huis gaan om je brief naar sinterklaas verder te schrijven.

16 december: het grote Hanne-was-jarig-spel
Heb je het al gehoord? HANNE WAS JARIG! Dat moeten we natuurlijk heel groots vieren, want Hanne is één van de beste leidingen ooit! Deze activiteit is speciaal voor haar, we zullen haar eens goed in de watten leggen. Kom allemaal 14u maar naar de regenboog en om 17u is deze leuke activiteit jammer genoeg ook weer afgelopen. PS: vergeet geen gelukkige verjaardag te zeggen aan Hanne

27 december: Kerstfeestje
Het is een maand vol feesten in de KSA! We zijn nog niet bekomen van Hanne haar verjaardag en het is alweer kerstmis! En weet je wat bij kerstmis hoort....... CADEAUTJES! Daarom spelen we op dit kerstfeestje secret santa. Voor wie je een cadeautje moet kopen hoor je nog op een van de voorafgaande activiteiten, dus denk maar al eens goed na. Om 19u begint het feestje en om 21u mogen jullie al dansend terug naar huis keren.

Hopelijk zien we jullie op zo veel mogelijk activiteiten! Vele kusjes en knuffels! Gilles Timmy, tompie flitsmans, Jason swallie, Hansie pansie en zoetje berghe
Ambras SimBeste sim! Zijn jullie kloar om twee ijskoude maanden met plezier te beleven? Laat de koude en de regen je zeker niet tegenhouden om naar uze fantastische activiteiten te komen! Vergit ook zeker nie om junder uniform aan te doen, want de gevolgen kennen jullie alvast wel al. We wensen jullie ook een prachtig kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar!!! <3 (en natuurlijk ook veel cadeautjes)

11 november: leger
Pief, poef, paf en kom mor allemoale gerust eki af en makt mo daje al je legerkostume an et. We goan junder eki testen. Kzoen al beginnen trainen want tzout een lastig dagsje kunnen wordn. Tis topen daje ier te tweeën ziet en aje chance e meug je te vuven naje kot want tzout wel eki ander kunnen verlopen…
25 november: videogames
Pieuw, pieuw, pieuw! De leiding goat wok mee met zijnen tied. Met dat junder noois butn komn, goan we da nu wok nie doen. We goan indoor in een andere weireld sporten en bewegen. Komt om 14u no de regenboog en om 17u meug je naje kot.


!!! 1 december: BAR
9 december: sintnikloai
Ie komt, ie komt, de lieve goeie sintnikloai, joen beste moat, mien beste moat, e moat van iedere sim. Kom om 14u naar de regenboog en om 17u mag je were onder je steen gaan leven.

23 december: hooo hoo hooo
All I want for christmas is kalkoeennnnn!! Ooh ooh yeah yeah!! Lat je barre mo groeien en doeje mutse mor an want tga were spannen. Kom te tweeën met e mande vul spekken, je rooie mutse, je lange barre en je belle nade regenboog en om 17u mag je naje huis.

Zonnige groetjes, PeperkoekenBrendie, ZuurstokDanny, MandarijnTendy, KersKeze en SpeculaasAldi