Zaterdag 26 januari had het ontzettend veel gesneeuwd op ons massaspel. De kindjes en de leiding hebben zich uitgeleefd met een meer dan levensgrote sneeuwpop! Meer foto's vind je hier!
Op 16 februari zijn we met de sloebers gaan schaatsen. Tussen het glijden over het ijs was er even tijd voor een mooie foto! Meer foto's vind je hier!
Dit jaar ging ons kamp door in Dilsen met als thema Chemie. Tijdens dit hoogtepunt van het jaar hebben we met zo'n 100 man ons volledig kunnen uitleven. Meer foto's vind je hier!
Tijdens onze spetterende startactiviteit op 8 september hebben we een levenechte piramide gebouwd! Meer foto's vind je hier!

Ambras

Sloebers
Joro's
Springers


Jim


Ambras Sloebers
Zaterdag 13 mei: Het is mei en dan leggen alle vogels een ei spel
Het is weer zover. Het is mei: alles staat in bloei, overal de geur van vers gemaaid gras, de zon schijnt... Maar vooral: alle vogels hebben een ei gelegd. Maar het probleem is dat ze hun eieren niet meer terugvinden. Kom om 14u naar het lokaal in het dorp en als alle eieren om 17u teruggevonden zijn, mogen jullie terug naar huis.

Zaterdag 27 mei: Verrassing
Het is vandaag een hele speciale dag: 27 mei. Waarom deze dag zo speciaal is, kom je te weten in het lokaal in het dorp. Zoals gewoonlijk beginnen we eraan om 14u en mogen jullie terug naar huis om 17u.

Zaterdag 10 juni: Het de leiding moet leren spel
Het is weer van dat. Het is juni en dan moet iedereen leren. Als jullie zin hebben om de leiding wat te helpen, mogen jullie naar het lokaal in het dorp komen om 14u. Als we allemaal uitgeleerd zijn om 17u, mogen jullie terug naar huis.


Zaterdag 24 juni: BBQ!!!!!!!!!
Omdat jullie zo'n fantastische gastjes zijn heeft de leiding speciaal voor jullie een BBQ georganiseerd. Als je wil meegenieten van dit feest mag je naar het lokaal in het dorp komen van 17u tot 20u.
Veel groetjes van jullie leiding: Hanne, Jens, Guillaume, Daan en Yorick


Ambras Springers


Beste springertjes,


Vrijdag 12 mei: Quiz
In Maart hadden we dit ook al in petto voor jullie maar door de wat mindere opkomst die avond zullen we het vandaag nog eens opnieuw proberen. Wij verwachten jullie om 18u30 in het lokaal in het dorp om te quizzen, dus maak maar dat jullie jullie hersenen hebben opgeladen want je zal ze kunnen gebruiken. En om 20u mogen jullie huiswaarts keren.

Zaterdag 27 mei : kinderboerderij
Jaja jullie lezen het goed, vandaag gaan wij met z’n allen naar de dieren in de kinderboerderij gaan kijken! We zullen zeker heel veel kippen, geitjes, schapen en nog zoveel meer zien. Hopelijk zijn jullie al even enthousiast als de leiding want wij staan al te popelen. Wij verwachten jullie om 14u aan de kinderboerderij ‘de 7 torentjes’ en om 16u30 mogen jouw ouders je daar weer komen halen.

Zaterdag 10 juni: stratego
We zullen nog eens een oud spel uit de kast halen. We spelen stratego, wie heeft de meeste sterren? Wie kan ik wel of niet verslaan? Kunnen we de vlag te pakken krijgen? Hoe zullen we ons opstellen wie blijft in het kamp en wie niet? Wie zal er aanvallen? Wie zal het super aanpakken? Wil je alle antwoorden weten op deze vragen kom dan zeker van 14u-17u naar het lokaal in het dorp.

Zaterdag 24 juni: traditionele ksa spelletjes
Napoleon napoleon napoleon sta stille, zakdoekje leggen niemand zeggen, schipper mag ik overvaren ja of nee? Jullie kennen ongetwijfeld al deze prachtige liedjes en leuke spelletjes al uit het hoofd. Om het jaar mooi af te sluiten spelen we daarom al deze traditionele spelletjes nog eens opnieuw! Jullie mogen om 10u naar het lokaal in het dorp komen en om 12u mogen jullie uitgespeeld en waarschijnlijk met veel honger naar huis terugkerenAmbras Joro's
Zaterdag 22 april 2017: Bergie’s geheime activiteit.
Bergie (Tim) is al de hele tijd geheimzinnig bezig met iets. Hij heeft ons gezegd dat hij grootste plannen heeft voor een activiteit. Wij, de rest van de leiding, weten er nog helemaal niks van. Dus als jullie even nieuwsgierig als wij zijn. Kom dan maar zeker om 14u10 naar de regenboog en 17u06 mogen jullie terug weg. Spannend he!


Zaterdag 13 mei: 1 tegen allen
De KSA-klassieker der KSA-Klassiekers, ja dat is toch wel één tegen allen! Kom allemaal om 14u naar de regenboog en om 17u mogen jullie weer naar huis.

Zaterdag 27 mei: Fotozoektocht
Wie kent Lissewege het best? Wie kan het best zoeken? Wie heeft de beste ogen? Wie is de ultieme lissewegenaar? We zullen dat allemaal zien, kom om 14u naar het lokaal in het dorp en om 17u is het afgelopen.

Zaterdag 17 juni: Waterspelletjes en trek & duw
Doe allen jullie zwempak, bikini, zwembroek… aan. Vergeet ook geen handdoek en goed humeur zeker niet. Vandaag doe we een combinatie van waterspelletjes en trek en duwspelletjes, we zullen er een SPETTERENDE activiteit van maken 😉. We starten om 13.59u en om 17.02u mogen jullie huiswaarts keren. Deze activiteit vindt plaats in de regenboog.

Zaterdag 24 juni: BBQ
Om het jaar in schoonheid af te sluiten gaan we samen BBQ ‘en. Kom om 11.30u naar de regenboog en om 14u mogen jullie voldaan weer naar huis gaan. Wij zorgen dan ook voor al het vlees, groentjes, etc. Gelieve voor 20 juni een sms te sturen naar Tendresse (0471 638993) als jullie komen, zo weten we ongeveer hoeveel we van alles moeten kopen.

Ambras JimZaterdag 22 april: The missing
Wij zijn zoek. Vind ons tussen 14h en 17h in de Regenboog.


Zaterdag 13 mei: JimCity
Vandaag trekken we allemaal ’t stad in, want we mogen ook eens iets buiten het wonderschone Lissewege doen. We spreken af om 11h45 aan het station van Lissewege en vergeet je lunchpakket niet. Voor diegene die een treinabonnement hebben richting Brugge: breng die zeker mee! We zijn weer terug in Lissewege om 17h46.


Zaterdag 27 mei: How much is the fish?
Deze keer spelen we geen dode vis, maar levende vis, want we gaan namelijk gaan zwemmen! Als je mee wilt gaan zwemmen moet je voor 25 mei een mailtje sturen naar suleika@ksalissewege.be om je aanwezigheid te bevestigen! Pak dus al je zwemgerief en €5 mee naar de Regenboog. We vertrekken 13h30 en om 17h30 zijn we allemaal droog en wel terug aan de Regenboog.

Vrijdag 9 juni: BBQ
HVanavond gaan we barbecueën! Zorg allemaal dat je een stukje vlees of vis of wat je ook wilt barbecueën mee hebt en jullie lieftallige leiding zal dat dan voor jullie klaarmaken. Wij zorgen wel voor de gezonde groentjes! Ons gezellig dinertje gaat van start om 18h in restaurant Le Regenboog en jullie mogen met jullie volle buikje terug naar huis om 21h.

Zaterdag 24 juni - zondag 25 juni: 1440 minuten
Bij deze kondigen wij als leiding een spel aan waar iedereen op zit te wachten... Hou jij van avontuur en mysteries oplossen? Dan is dé juiste plaats voor jou het lokaal in het dorp. We verwachten jullie zaterdagochtend om 10h en jullie mogen terug naar huis op zondagochtend om 10h? Jaaa inderdaad dit is het ultieme 24-urenspel waar ieder van jullie al het hele jaar naar uitkeek!!! Neem alle spullen mee voor een overnachting en een leuk avontuur 🙂 tot dan!


Ambras Sim


Zaterdag 29 april: miljaarde-ken-nog-altijd-zeer-in-me-benen-van-joepie bar
Na dat je 100 km (hopelijk niet meer, want anders hebben we teveel verkeerd gelopen) kan je wel als eens zeer hebben in je benen. Daarom zal deze bar een rustige bar zijn, met voetbatjes en voltaren gel. Jullie zijn allemaal welkom van 20u tot 22u in Pedicure salon de Regenboog.
Zaterdag 6 mei: op avontuur naar stad X
Vandaag zal een prachtige dag worden en dat moeten we natuurlijk vieren op verplaatsing! Jullie worden allemaal om stipt 14uur verwacht aan de regenboog met de fiets en om 17u30 zullen we terug zijn. Indien het mooi weer is, mogen jullie zeker je zwemgrief meenemen!


Zaterdag 20 mei: Het grote augurken spel
Mmmm augurken! Deze namiddag zal volledig in teken staan van de augurk. Jullie doen best kleren aan die vuil mogen worden, want het zou weleens goed kunnen dat ze zullen stinken naar augurken. Dit mega superleuk cool spel zal van 14u tot 17u plaats vinden in de regenboog.

Zaterdag 3 juni: BBQ
Hoera eindelijk binnen een maand is het zomervakantie en dat kunnen we maar beter vieren met een lekkere BBQ! Jullie mogen om 17u naar de regenboog komen en om 20u kunnen jullie weer naar huis. Voor deze activiteiten hebben jullie uiteraard nog niet gegeten!

Zaterdag 19 juni: Nu is het echt al bijna vakantie
Omdat het examens zijn, hebben wij weer een avondactiviteit voorzien voor jullie. Deze keer zullen we bij valavond nog een supercool spel spelen! Jullie worden om 19u verwacht in de regenboog en om 22u mogen jullie terug naar huis gaan.

Bars (van 20u tot 22u)
Zaterdag 13 mei: in mei leggen alle vogels een ei bar.
Zaterdag 10 juni: kent get met de examens bar
Zaterdag 1 juli: FEEEEEEEEEST! Het is vakantie!!!


Ambras +16
Zaterdag 29 april: Verrassingsactiviteit
Omdat wij jullie van tijd tot tijd al eens graag verassen doen we dit nog een keer joepieeee! Kom om 14u03 naar de regenboog en om 17u03 mogen jullie opkrassen.

BAr: 21 April!

Deze ambras moeten jullie nog een beetje activiteit geven aan de kleine childrens: Probeer alvast deze data vrij te houden als je nog niets gepland hebt:
- Zaterdag 13 mei
- Zaterdag 27 mei
- Zaterdag 10 juni


Zaterdag 6 Mei: Rubberbootjeschallenge
Van 14u tot 17u, iets met een rubberbootje, en water, en met +16 leden, en met leiding. 't Zal in de regenboog zijn. Hopelijk ist niet vuilnis vissen uit tvarretje in Zeewege. Of net wel als je een echte groene boy (of girl) bent.

Zaterdag 3 juni: Bowlen
Moesten we nu keer gaan bowlen? Of naar het toneel? In ieder geval, we gaan op uitstap! Pak 5 euries mee en je treinabonnement (als je een hebt) of je buzzy pass (Joran). We spreken af om de trein te nemen om 12u13 in Lissewege. Of in Brugge zelf mag je ook komen (Joran). Dan doen we een gezellige picknick in het park, en vervolgens op avontuuuuur! Om 17u46 zijn we terug in L-City of nie. (Joran)

Zaterdag 17 juni: Bariooo
Ik veronderstel dat jullie examens hebben, dus we doen een rustige bar op zaterdagavond van 20u tot 23u. En misschien kunnen we nog wat leren van elkaar.

Vrijdag 23 juni Chilly Willy Pickadilly
Zonnetje (tis topen), Drankje (kan geregeld worden), aangenaam volk (dat lig aan junder). Veel uitleg hoort daar niet bij. We spreken om 21u af aan de regenboog! Tegen 23u mag je huiswaarts.