Zaterdag 26 januari had het ontzettend veel gesneeuwd op ons massaspel. De kindjes en de leiding hebben zich uitgeleefd met een meer dan levensgrote sneeuwpop! Meer foto's vind je hier!
Op 16 februari zijn we met de sloebers gaan schaatsen. Tussen het glijden over het ijs was er even tijd voor een mooie foto! Meer foto's vind je hier!
Dit jaar ging ons kamp door in Dilsen met als thema Chemie. Tijdens dit hoogtepunt van het jaar hebben we met zo'n 100 man ons volledig kunnen uitleven. Meer foto's vind je hier!
Tijdens onze spetterende startactiviteit op 8 september hebben we een levenechte piramide gebouwd! Meer foto's vind je hier!

Takken

Sloebers
Joro's
Springers


Jim
Sim
Hernieuwers


Tak Sloebers

De sloebers zitten in het eerste of tweede leerjaar. Ze gaan helemaal uit de bol, maken zich vuil, doen zotte dingen en leren nieuwe vriendjes kennen. Kortom: je lekker amuseren is de boodschap. Af en toe verkennen ze ook nieuwe werelden, zoal de bos-, schaats- of zwembadwereld. In de paasvakantie gaan ze op sloeberweekend. Dat is een mini-kamp met veel leiding en alleen voor sloebers.

Leiding: Yorick,, Daan, Jens en Hanne

Ambras Sloebers

Tak Springers

Zit je in het derde of vierde leerjaar dan ben je bij de springers meer dan welkom. De springers doen zowel activiteiten op het plein als elders in het dorp, maar steeds onder het alziende oog van de leiding. Er is natuurlijk ook het spetterend kamp in augustus. Dus, voor wie zijn zaterdagnamiddag beter wil doorbrengen: hier is de KSA!

Leiding: Jill, Jason, Stef en Zoë

Ambras Springers

Tak Joro's

Zit je in het vijfde of zesde leerjaar, dan mag je jezelf vanaf nu "joro" noemen. Ons motto is "avontuur!" en daar gaan we voor. Ook voor jullie staat er in augustus een spetterend kamp gepland. Be there!

Leiding:  Tendresse, Brendan, Tim en Gilles

Ambras Joro's

Tak Jim

Jimmers zitten in het eerste of tweede middelbaar. Samen gaan we tweewekelijks uit de bol tijdens een stadsspel, (fiets)tocht, knotsgekke reactiespelen,… In de loop van het jaar is er een jim-kamp en in augustus natuurlijk het kamp. Ons jim-aanbod varieert van rustig kletsen tot het grote avontuur.

Leiding: Suleika, Danny en Nathan

Ambras Jim

Tak Sim

Simmers zitten in het derde of vierde middelbaar. Deze hooggeëerde dames en heren kunnen kiezen uit een brede waaier aan activiteiten, aangepast aan de interessesfeer van de genodigden. Of ook: jullie inbreng is even belangrijk als de onze. De sim heeft een eigen lokaal: het simkot, het gezelligste en oudste lokaal van de KSJ. In het simkot is er soms bar de vrijdagavond. Ze organiseren ook soms een weekend met alle sim. Om dit weekend betaalbaar te maken doen ze een spaghetti-avond of iets anders. In augustus gaan ze uiteraard op het ondertussen al legendarische kamp.

Leiding: Gaelle, Sharon en Nick

Ambras Sim

Tak Hernieuwers

Iedereen van 17 of ouder die nog steeds blijven plakken is aan de KSJ hoeft niet bij de veteranen: bij ons kan je hernieuwer worden! Als je dus de jeugdbeweging in je hart draagt en zin hebt in nachtdropping, avonturenweekend, bowling … kan je bij ons terecht.

Leiding: Aldi, Tom en Nick