Ambras november-december

Sloebers

Besteeee sloebertjess, de wintermaanden komen eraan, dus kleed je maar warm aan. Wij kijken er weer naar uit om jullie weer allemaal te zien. Doe zeker jullie uniform aan, zodat we jullie goed zien staan. Sinterklaas komt er bijna aan, doe allemaal één schoen aan, en zet de andere alvast klaar. Nu staan jullie paraat voor het nieuwe jaar. Hieronder vind je alle nieuwe activiteiten. Een tip, we gaan ook eens naar de geiten. Weet je al naar waar?
 
Zaterdag 5 november: Music Maestro
Music maestro, houden jullie ook zoveel van muziek als wij? Kom er dan allemaal maar bij. Dansen, swingen, er helemaal op los laten springen, de takken van de bomen zingen. Dan moet je bij ons zijn. Kom dan allemaal van 14u tot 17u naar het lokaal, de rest zie je dan wel. Vergeet zeker jullie uniform niet!
 
Zaterdag 19 november: Kinderboerderij
Kalkoen, koe, konijn dat zijn dieren die er allemaal zijn. Schaap, varken, gans kunnen ook wel eens van de partij zijn. Ja je leest het goed, we gaan namelijk naar de kinderboerderij! Doe allemaal jullie vuile kleren aan, we willen jullie zeker in je uniform ziet staan. Vuile schoenen komen zeker van pas, zo kunnen jullie springen in elke plas. Het adres waar jullie moeten zijn, Canadaring 41 te Brugge. Spreek zeker af om te carpoolen, dan kunnen we er allemaal gegarandeerd zijn. We zien jullie graag komen om 14u en om 17u uur mogen jullie ouders je komen oppikken. Misschien zien we ook wel nog kippen.
 
Zaterdag 3 december: Pietendiploma
Dag lieve kindjes de Sint is onderweg met zijn boot van heel ver weg. Met de pieten en het paard staan zij paraat. Ze hebben hulp nodig want zijn overlaad, hebben jullie deze zaterdag tijd om jullie pietendiploma te halen? Kom zeker want de Sint rekent op jullie . Kom allemaal van 18u tot 20u naar het lokaal. De pieten zijn jullie dan wel. Vergeet je uniform niet, zodat Sinterklaas jullie allemaal goed ziet.
 
Zaterdag 17 december: Kerstfeest
Feest, feest Ja ja je ziet het goed er komt weer een feestje aan. Zorg dat jullie allemaal paraat staan. Zo kunnen we weer helemaal los gaan. Om 14 uur spreken we af aan het lokaal. kom verkleed, anders sta je voor paal, maar zijn we dat soms niet eens allemaal? Om 17u is het feestje afgelopen, maar niet getreurd de volgende activiteit komt al aangelopen. Tot dan!
 
Groetjes de sloeberleiding Eline, Luna en Deannn

 

Springers

Dag springertjes, De winter staat voor de deur. Dit betekent dat de feestdagen eraan komen. Maar Sinterklaas en de roetpieten komen ook bijna. Dit willen wij alvast vieren met jullie. Hopelijk jullie ook met ons. Maak jullie klaar voor weer leuke activiteiten, maar vergeet je uniform niet. Kan je al niet wachten? Neem alvast een kijkje naar de activiteiten die op de planning staan
 
Zaterdag 5 november: Boerderij zonder dieren!?
Ooh neen boerin Rani heeft de hekjes van de dierenstallen open gelaten. De kippen, de paarden, de koeien,... alle dieren zijn weg. Onze klanten hebben reuze veel honger, maar onze dieren zijn weg. Hoe gaan we dit nu oplossen? Willen jullie ons helpen de dieren terug te vinden? We verwachten jullie in boerderij het dorp om 14u .Hopelijk hebben we tegen 17u de dieren terug gevonden en kunnen jullie naar huis.
 
Zaterdag 19 november: Spongebob en zijn vrienden
Spongebob en Patrick hebben ruzie. Het leven in het stad SquarePants loopt moeizaam. Door de ruzie wilt Spongebob verhuizen. De andere vrienden vinden dit geen goed idee. Ze willen er alles aan doen de ruzie op te lossen. Het lukt hen niet. Willen jullie helpen Spongebob in SqaurePants te houden en zo de vriendschapsband terug te herbouwen? we verwachten jullie om 14u in het lokaal. om 17u mogen jullie terug naar huis.
 
Zaterdag 3 december: Hij komt, hij komt
“Hij komt, Hij komt. Die lieve goede Sint. Mijn beste vriend, jouw beste vriend, De vriend van ieder kind.” Ben jij braaf of stout geweest dit jaar? Beland jij in de zak van roetpiet of zit je op de schoot van Sinterklaas? Bij deze komen we het te weten. Er zijn heel wat problemen voor Sint naar ieders huisje kan. Helpen jullie mee het probleem met pieten en Sint op te lossen? We verwachten jullie om 18u aan het lokaal. Om 20u mogen jullie (hopelijk) met wat lekkers naar huis.
 
Zaterdag 17 december: Zoek je mee?
Huggy Wuggy was met zijn vrienden in Lissewege. Hij is verdwaald. Huggy Wuggy heeft de weg naar het lokaal gevonden. Hij heeft aan ons gevraagd mee te zoeken. Willen jullie dit doen? We verwachten jullie om 14u aan het lokaal en om 17u mogen jullie terug naar huis. Vergeet je uniform niet!!!!
 
Warme groetjes van jullie leuke leiding Anoli, Inar, Eolhc

 

Joro's

JORO’S! Welkom! In de alweer tweede editie van onze ambras. We zijn al aangekomen in de wat koudere periode van het jaar, dat betekent extra dikke kleren zodat we lekker warm blijven. Maar dat betekent ook dat er weer een hele periode vol met feesten voor de deur staat, om ons al wat warm te maken voor die feesten staan al onze activiteiten deze keer in teken van feest. Dus trek maar jullie uniform al aan en dan zien we jullie op onze volgende feestelijke activiteiten.
 
Zaterdag 12 november: Dikke Wapenfeeste
Gisteren moesten jullie niet naar school, DIKKE FEESTEEEE!!!!! Maar weten jullie ook waarom? Nee? Is niet erg wi, Tiani ook niet. Moest je het dus niet weten, gisteren was het Wapenstilstand, een feest omdat de Eerste Wereldoorlog gisteren 104 jaar geleden is afgelopen. Vandaag maken we van jullie de rijkste wapenhandelaars, jullie zullen nog nooit zoveel wapens en geld bij elkaar gezien hebben (hopelijk :p). Wij verwachten jullie, ongewapend, aan het lokaal om 14u en jullie mogen weer (on)gewapend naar huis om 17u.
 
Zaterdag 26 november: Dikke Berthafeeste
DIKKEEE…….. BERTHAAAAAAA. ”Ik loop langs links”, ”pas op die gaat je pakken!”, “ik ga langs rechts”, ”neeee pas op!”, ”jaaa ik ben er!”, ”ik ben gepakt dju”. Awel als je goesting hebt om te trekken, duwen, lopen, rollen,... moet je zeker afkomen naar ons Dikke Berthafeeste. Één ding is zeker je gaat vandaag niet proper naar huis. Wij verwachten jullie aan het lokaal om 14u in kleren die tegen een stootje kunnen en jullie mogen weer naar huis om 17u.
 
Zaterdag 10 december: Dikke Waar-is-de-Staf-van-Sinterklaasfeeste
“Deeeee staf van Sinterklaas, Sinterklaas, Sinterklaas. De staf van Sinterklaas, o jongens jongens, t’is zo’n baas.” Die roetpieten é, die zijn dat liedje nu al de hele tijd aan het zingen maar waarom? Amaja just, we weten het alweer, diene staf van Sinterklaas é, dat is gewoon verdwenen. Die arme roetpieten zijn nu al de hele voormiddag aan het zoeken en zoeken achter die staf, maar ze vinden niks. Maar ja op die roetpieten kan je ook niet altijd even goed rekenen é, wij denken dat jullie dat veel beter gaan kunnen. Kom ons alstublieft helpen, dan spreken we af om 14u aan ons lokaal en dan vertrekken we om 17u hopelijk met de staf weer naar huis.
 
Vrijdag 23 december: Dikke Kerstfeeste
Hohohoho, het is weer die tijd in het jaar waar we onze mooiste kerst truien boven halen, de kerstboom afstoffen en helemaal versieren. Maar als je toch nog wat tijd over hebt van al het versieren en decoreren, kom dan maar af naar ons dikke Kerstfeeste we verwachten jullie allemaal om 19u aan ons lokaal met jullie lelijkste kersttrui aan en dan kunnen jullie weer naar huis tegen 21u.
 
Dikke feestelijke groetjes, Volgepropte Xander, Dansende Joman en Zagende Tiani

 

Jim

Wie regelmatig eens naar buiten kijkt begint het te beseffen: de dagen worden korter, het wordt kouder, de winter staat voor de deur! Maaaaaaaaaaaar, niet getreurd! Dat wil zeggen dat de avonden langer worden. Speciaal hiervoor hebben wij niet 1, maar 2 avondactiviteiten voorzien in deze ambras, zo kunnen de kindjes (lees grote kinderen) die nog andere hobby’s hebben ook nog eens afkomen. We maken er de komende 2 maanden een warme gezellige boel van bij de jim en dat doen we met onderstaande activiteiten.

Zaterdag 12 november: Trek & duw
'T is weer zo ver! We kunnen ons nog eens helemaal laten gaan op het bekende trek en duw spel. Kom allemaal in uniform met de nodige winnaars mentaliteit om zo het spel geslaagd te kunnen starten. Zoals gewoonlijk spreken we om 14u af aan het lokaal en om 17u mogen jullie vermoeid en gewonnen terug naar huis vertrekken.
 
Zaterdag 26 november: Levensgrote gezelschapsspelen
Jullie kennen allemaal de klassieke gezelschapsspelletjes zoals: Uno, 4 op een rij, monopoly…, maar vandaag gaan we een stapje verder, we gaan X-TREME! we spelen deze klassiekertjes in een levensgrote versie. Wie dit wil meemaken hoeft enkel en alleen om 14u aan het lokaal te staan met een gezonde portie goesting. Zoals gewoonlijk mogen jullie dan om 17u terug naar huis.
 
Zaterdag 10 december: Waarheid, durven of doen
Waarheid, durven of doen is iets wat ongetwijfeld iedereen van jullie wel al eens gespeeld heeft. op deze barre winteravond is het dus het ideale moment om deze klassieker nog eens boven te halen. Wie geen geheimen heeft, wie alles durft en wie graag dingen doet is allemaal welkom in het lokaal tussen 19u en 21u!
 
Vrijdag 23 december: Bake off X-mas edition
De naam verklapt het al, we gaan bakken! Maar we gaan niet zomaar bakken, morgen is het kerstavond dus we gaan ons al voorbereiden op de vele lekkernijen van de komende dagen. Meer verklappen wij nog niet! Kom allemaal om 18u naar het lokaal in feestelijke kledij en om 21u kunnen jullie met volle buik terug naar huis vertrekken.
 
Groetjes Ra-Ra-Rani en Yo-Yo-Yorick
 
 

Sim

Beste Simmers, de eerste ambras is alweer gepasseerd maar geen paniek hier zijn we alweer met de volgende! Dit is ook alweer de laatste ambras van het van jaar! En dat wil zeggen dat Sinterklaas en de Kerstman weer van de partij zijn! Ook deze maanden hebben we weer heel wat activiteiten voor jullie voorzien. Hopelijk zien we jullie vaak, tot dan!!!!!!
 
Zaterdag 12 november: Trek en duw
Veel uitleg ister bij den dezen niet nodig denkik hehe. Doe ma kleren aan die beetje vuil mogen worden en kom ma naar het lokaal om 14u. We gaan nog eki goed trekken en duwen int slijk. Om 17u mag je dan allemaal thuis e warm badje gaan pakken.
 
Zaterdag 26 november: Duel spel
Ja het is zo ver we gaan jullie eens goed testen vandaag. We gaan jullie tegenover elkaar zetten en kijken wie de sterkste, slimste,… is. Als jij deze titel wilt winnen zal je goed je best moeten doen want zoals we weten is de sim sowieso al de slimste en sterkste groep, maar ssssttttt tegen niemand zeggen hhhhh. Dus kom allemaal om 14u naar het lokaal en 1 van jullie vertrekt om 17u als de gelukkige.
 
Zaterdag 10 december: Escape Room
Jullie hebben er wel allemaal eens van gehoord, misschien hebben er al een paar van jullie zelf al 1 gedaan. Maar zoals de titel al verklapt gaan we een escape room doen, dus smeer maar allemaal jullie benen in en stoom jullie brein maar al goed voor want gemakkelijk zullen we het jullie niet maken. Zorg dat Jullie er zijn om 20u en als alles vlot verloopt zijn jullie buiten om 22u30.
 
Vrijdag 23 december: Bake off X-mas edition
De naam verklapt het al, we gaan bakken! Maar we gaan niet zomaar bakken, morgen is het kerstavond dus we gaan ons al voorbereiden op de vele lekkernijen van de komende dagen. Meer verklappen wij nog niet! Kom allemaal om 18u naar het lokaal in feestelijke kledij en om 21u kunnen jullie met volle buik terug naar huis vertrekken.
 
Groetjes Vico en Colin

 

+16

Beste +16’ers, hier zijn we weer met ons tweemaandelijks ambras, hopelijk hebben jullie samen met ons het werkjaar briljant ingezet op de activiteiten, Pintjesbal, Dag van de Jeugdbeweging en de Regenboogfeesten. Hou jullie klaar want de komende twee maanden hebben we weer de beste activiteiten in petto! Al deze datums vrij houden is dus de boodschap. Hopelijk zien we jullie dan!

Zaterdag 12 november: De gezellige praat bar
We beginnen de maand rustig en zitten graag nog eens samen met jullie om een spelletje te spelen. We beginnen eraan om 20u30 en dan mogen jullie om 23u00 weer huiswaarts gaan.
 
Zondag 27 November: Tous ensemble!!
Tous ensemble, tous ensemble, hey! Hey! Vandaag is het zo ver: de 2de match van De Rode Duivels!! Om dit te vieren zijn jullie uitgenodigd om samen met ons te gaan kijken. We spreken af aan het lokaal om 12u30 om dan richting een scherm te gaan om de match te bekijken! Na de match zijn jullie dan ook weer vrij om te gaan. Om jullie in de sfeer te krijgen bekijk al eens dit filmpje op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=FcazjkgeDSc
 
Zaterdag 10 december: Escape Room
Ja hoor! Je leest dat goed! een escape room. Colin en ik (Vico) zullen er alles aan doen om het zo moeilijk mogelijk te maken (natuurlijk ook niet te moeilijk, want we weten dat jullie niet hoogbegaafd zijn 😉). Kom naar het lokaal om 20u en hopelijk zijn jullie tegen 22u30 al buiten want dan mogen jullie naar huis
 
Zaterdag 24 December: Kerstontbijt
Zoals iedereen weet is ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag, dat vinden wij ook super belangrijk! Kom daarom tegen 9u30 naar het lokaal om het begin in te zetten van alle lekkere kerstmaaltijden, dan mogen jullie met een volle buik naar huis om 12u. Laat zeker tegen ZATERDAG 10 DECEMBER weten of je komt of niet, zo weten wij wat we moeten halen. Tot dan!
 
Zaterdag 31 december: Oudejaarsavond
Jullie zijn uitgenodigd om het nieuwe jaar in te zetten met de volledige leidingsgroep! Meer info volgt nog.
 

De winterse groeten van jullie grote (- Colin) kapoenen Colin en Vico