Ambras maart-april

Sloebers

Dag lieve sloebers, We hebben opnieuw heel wat leuke activiteiten klaar staan voor jullie ennnnnnnnnnnnnnnnnnn in april gaan we op kamp!!!!!!!! We zien jullie graag allemaal talrijk aanwezig op onze activiteit én in uniform! Hou zeker de facebook-pagina in de gaten voor als er wijzigingen zouden zijn (door onze welgekende vriend, meneer Corona ;)).

Zaterdag 13 maart: Het Sloebercarnaval

Aangezien er dit jaar geen carnavalstoeten mogen doorgaan, gaan wij vandaag samen met jullie carnaval vieren. Er is alleen een klein probleempje, al ons materiaal voor het feestje is weg, dus er is geen muziek en versiering! Willen jullie ons helpen om al het materiaal te zoeken, zodat we toch nog een klein feestje kunnen geven? Kom dan in je mooiste carnavalskostuum om 14u naar het lokaal in het dorp en dan mogen jullie na het feestje om 17u terug naar huis.

Zondag 28 maart: Paasbrunch

Vandaag gaan we brunchen! Over 1 week komt normaalgezien de paashaas, maar die is bij ons al langs geweest! Voor deze activiteit hoeven jullie dus nog niet gegeten te hebben. We verwachten jullie met een lege maag om 10u aan het lokaal in het dorp en om 12u mogen jullie ouders je terug met een volle maag komen halen.

12-15 april: sloeberkamp

Wij gaan op kamp! 4 dagen vol leuke spelletjes, ravotten en spannende activiteiten. Meer informatie zullen we hierover zeker en vast nog meedelen. Natuurlijk is het in deze periode niet altijd even gemakkelijk om dingen op voorhand te plannen, daarom is het zeker belangrijk om onze facebook-pagina/persoonlijke mails (van de ouders) in de gaten te houden over eventuele wijzigingen. Hopelijk zijn jullie met z’n allen talrijk aanwezig! Wij kijken er zeker en vast al naar uit!

Zaterdag 24 april: de ontvoering

We hebben jullie hulp nodig vandaag!!! Er is iemand ontvoerd en wij hebben geen idee hoe wij deze persoon alleen kunnen terugvinden. Alleen samen kunnen wij dit mysterie oplossen. De zoektocht begint om 14u aan de bib van Lissewege en als alles goed gaat, kunnen jullie om 17u terug naar huis keren.

Groetjes, de tofste leiding van het land. Riewke, Hanne, Charlotte, Joram

Springers

Dag liefste springertjes,

De grootste berg ter wereld is Mauna Kea, de grootste oceaan ter wereld is de Grote Oceaan, de grootste man ter wereld is 2,68 meter groot, het grootste gebouw ter wereld is 828 meter hoog en misschien word jij wel de grootste springer in deze grote spellen van de ambras.

Zaterdag 6 maart: Het Grote Lissewege spel

Beste kindertjes, vandaag tonen we jullie de in en outs van Lissewege. We tonen jullie plaatsen waar jullie al dan niet al zijn geweest. De plaatsjes waar wij in een ver ver verleden als kleine kindjes hebben gespeeld. Komen jullie naar het lokaal in het dorp om 14u om mee te gaan op avontuur? Om 17u mogen jullie terug naar huis.

Zaterdag 20 maart: Het Grote lente spel

Hey iedereen, vandaag is het de eerste dag van de lenteeeee!! Vanaf vandaag groeien er terug blaadjes aan de bomen, dus daarom spelen we een spelletje over boompjes en blaadjes. We verwachten jullie om 14u aan het lokaal in het dorp en jullie mogen weer naar huis om 17u.

Zaterdag 3 april: Het grote paasspel

Dag lieve eieren, vandaag zullen de paashazen jullie wat eitjes komen brengen, die jullie heel goed moeten beschermen!!! Wil je precies weten waarover wij het hebben? Kom dan om 14u naar het lokaal in het dorp en om 17u mogen jullie terug naar huisss!!

Zaterdag 17 april: Het Grote GROTE spel

Dag GROTE kindjes, de afgelopen activiteiten hebben jullie GROTE spellen gespeeld maar dit spel is nog GROTER dan de rest! Hopelijk komen jullie met een GROTE glimlach naar de activiteit om 14u aan het lokaal in het dorp en misschien keren jullie wel als de aller GROOTSTE terug naar huis om 17u.

De ALLERGROOTSTE groetjes van jullie ALLERGROOTSTE leiding PJ, Jordan en Colin

Joro’s

Dag joro’s, na onze spannende online activiteiten zijn we hier terug met een gloednieuwe ambras, want corona krijgt ons niet klein. Momenteel mogen we activiteiten geven in bubbels van 10, maar van zodra er veranderingen gebeuren zullen we jullie op de hoogte brengen via onze facebookpagina, hou die dus goed in de gaten. Niet gevreesd, wij, jullie leiding, beloven jullie, onze gastjes, plechtig dat jullie ook in die kleinere bubbels schitterende activiteiten zullen meemaken.

Zaterdag 13 maart: Schattenjacht

Al eeuwenlang zijn piraten op zoek naar schatten en de leiding van KSA Lissewege naar schatten van kinderen, wat hebben beiden gemeenschappelijk? Meestal vinden ze niets (hihi dwaas moptje). Vandaag gaan jullie op schattenjacht en hopelijk vinden jullie de schat wel. Kom maar allemaal om 14u naar de bib van Lissewege, want daar zullen we onze zoektocht starten, maar ook beëindigen om 17u.

Zaterdag 27 maart: de mysterieuze moord op Marc van Ranst

De bekendste Vlaming van 2020 is vermoord en dat is een groot probleem, want nu er geen controle meer is staat heel België ondersteboven. De besmettingen van het coronavirus vliegen de lucht in en iedereen is een verdachte moordenaar. We dan ook dat onze super “slimme” (uhum uhum) joro’s deze moord kunnen oplossen en de dader kunnen vinden. Als jullie de uitdaging willen aangaan, kom dan om 14u naar ons lokaal in het dorp en als jullie de moord opgelost hebben om 17u mogen jullie allemaal terug naar huis gaan.

Zaterdag 10 April: kerstactiviteit

Warme chocomelk, gezellige kerstfilms kijken, cadeautjes openen… De mooiste tijd van het jaar zag er dit jaar een beetje anders uit, maar toch zouden we dit graag nog met jullie vieren. Jullie leiding heeft dan ook beslist dat het geen kerst hoeft te zijn om kerst te vieren (in de KSA kan alles). Kom daarom allemaal af naar ons schitterende kerstfeestje om 14u aan ons lokaal in het dorp en zoals altijd mogen jullie terugkeren naar huis om 17u.

Zaterdag 24 april: levensechte gezelschapsspelletjes

Ik denk dat de titel wel voor zich spreekt, want vandaag spelen we een van de bekendste gezelschapsspellen aller tijden, namelijk ganzenbord. Je kent het wel het spel waarbij je rolt met een dobbelsteen en dan hetzelfde aantal stappen vooruit mag zetten en af en toe eens op een speciaal vakje komt, dat spel zullen wij vandaag dus spelen, maar dan levensgroot. Ben je benieuwd? Kom dan zeker om 14u naar de regenboog. Je mag terugkeren naar huis, je raadt het goed, om 17u.

Lieve groedjes/groetjes/groedtjes (gelieve de juiste vorm aan te duiden en door te sturen naar axelle@ksalissewege.be) Van jullie fantastisch leuke leiding Xander, Rani en Axelle

 

Jim

Dag beste jimmerssss, EINDELIJK!!!! We kunnen weer naar de KSA gaan, we kunnen weer samen spelen, ravotten en vooral veel lachen en plezier maken. Leuk weetje: onze eerste activiteit is op dezelfde dag als wanneer België in lockdown ging een jaar geleden. 13 Maart 2020 zal niemand meer vergeten, maar 13 Maart 2021 zullen jullie nooit meer vergeten: DE eerste dag na een lllllllaaaaaaaannnnnnnnngggggggeeeeeeee tijd thuis te zitten. Wij staan alvast te popelen op jullie terug te zien. Hopelijk tot dan

Zaterdag 13 maart: Eindelijk uit Quarantaine!!! (hopelijk)

Bij sommigen zijn er misschien wat coronakilo’s bijgekomen, sommigen kunnen misschien niet alle leiding meer opsommen, sommigen weten misschien het kwadraat van 8 niet meer en sommigen weten misschien al niet meer welke maand we nu eigenlijk zijn. De quarantaine kan al eens wat doen met een jimmer, daarom testen wij vandaag tussen 14u en 17u welke jimmer als fitste uit de quarantaine gekomen is, dit doen we aan de regenboog.

Zaterdag 27 maart: Wie heeft het gedaan?

Heb jij het ook al gehoord? Er is iets aan de hand in ons kleine dorpje Lissewege. Ben jij ook zo benieuwd naar wat er is gebeurd? Wil jij samen met ons onderzoeken wat er is? Kom dan naar de bib van Lissewege om 14u, als jullie om 17u terug naar huis gaan, weten jullie wat er aan de hand is in ons kleine Lissewege.

Zaterdag 10 april: Spaghettiiiiiiiiiiiii

Lacheeeeeeen... klik, klik, klik! Juist dat is wat er gebeurt wanneer er foto’s gemaakt worden. Vandaag staat volledig in het teken van foto’s en Lissewege nog net ietsje beter leren kennen. Zijn jullie ook zo fotogeniek? Kom dan zeker af naar de bib van Lissewege om 14u en om 17u mogen jullie terug naar huis.

Zaterdag 24 april: Jim-ARMY

Links, rechts, links, rechts, links, rechts, links, rechts, links, rechts eeeeeeeeeeeeeen STOP! Zo gaat het er aan toe in onze Lisseweegse legerbasis. Wij rekruteren vandaag nieuwe soldaten en ook jullie zijn aan de beurt! Beste jimmers, vandaag is een serieuze en strenge opleiding voor jullie voorzien, hopelijk schrikken jullie hier niet voor terug en komen jullie met z’n allen om 14u naar het lokaal in het dorp en om 17u hopen wij dat deze opleiding afgerond is.

Heeeeel veeeelll groetjes jullie jim leiding Bompa en mama.

Sim

Hallo iedereen! En welkom bij de intro van het 4e ambras van dit werkjaar. Na weer een paar bewogen maanden kunnen we eindelijk weer echte activiteiten geven, we beloven plechtig er de vulle neute op te geven en geweldige activiteiten te maken. In april hebben we ook het grootste evenement van dit jaar namelijk Joepie 29! Wij hopen iedereen opnieuw te zien en weer leute te maken zoals nooit tevoren. Probeer ook altijd in uniform te komen, dit is zeer handig voor activiteiten op verplaatsing. Met dit gezegd te hebben, hier zijn de activiteiten voor Maart en April.

Zaterdag 6 maart: Dilemma’s

Meedoen aan The Voice terwijl je zelf ook wel weet dat je echt niet kunt zingen of meedoen aan Adam zoekt Eva? Drie dagen natte sokken aan of een hele week dezelfde onderbroek? Elke keer die je niest in je broek plassen of bij elke keer dat je plast moeten niezen? Andermans gedachten kunnen lezen of onbeperkt kunnen liegen zonder dat iemand het door heeft? Hier een aantal dilemma’s waar je je hoofd over kunt breken. Vandaag zul je nog meer moeilijke keuzes moeten maken. Om 14u worden jullie verwacht aan het lokaal in het dorp en tegen 17u mogen jullie hopelijk zonder spijt van je beslissingen terug naar huis.

Zaterdag 20 maart: strijd der teams

Vandaag gaan jullie het duel tegen elkaar aan. Daag elkaar uit in de strafste duellen en laat zien wie de sterkste onder jullie is. Speel je het eerder tactisch, heel sluw of probeer je de andere te boycotten? Het kan allemaal. De strijd begint om 14u aan het veld bij DE BIB in Lissewege. Om 17u weten we wie het sterkst is. Zij kunnen vol trots naar huis en de verliezers kunnen dit al huilend doen.

Zaterdag 3 april: Jachtseizoen 2.0

Besteeeeee dameeees en heeerreeeeeen, vandaag is de terugkomdag van de fameuze serie: Jachtseizoen, niet alleen zal deze editie 2 maal zo goed zijn maar ook 2 maal zo spannend, zot, gewelddadig... Suraya en ik (Vico) zijn al maanden op deze editie aan het voorbereiden en vonden het tijd om het grootse evenement te organiseren. We zien jullie aan de start om 14u in de regenboog en dan mogen jullie eventueel als gepakte om 17u weer naar huis. Voor deze ene keer mogen jullie eens de smartphone meenemen.

Dinsdag 13 April – Vrijdag 16 April: Joepie 29

Joepieeeeeeeeee, het is eindelijk tijd voor joepie!! Het zal jammer genoeg wel geen gewone editie zijn zoals andere jaren, maar daarom zeker niet minder leuk. Veel kunnen we voorlopig nog niet zeggen. Wat we wel al kunnen meegeven is dat deze editie de ‘Highland Challenge’ genoemd wordt, dat dit volledig zal gebeuren vanuit onze thuisbasis en dat het volledig gratis zal zijn. Vanaf dat wij hier meer informatie over hebben, communiceren wij dit zeker naar jullie toe.

Zaterdag 17 april: Handleiding 2e JAAR SIM:

Vanavond is dé belangrijkste activiteit van het jaar, jullie krijgen namelijk de volledige handleiding over het leiding zijn bij KSA Lissewege. Deze avond wordt er meer informatie gegeven over wat je rol als leiding nu precies inhoudt, wat er allemaal achter de schermen van KSA Lissewege gebeurt en wat er allemaal van je verwacht wordt als leiding. Kom om 19u naar het lokaal in het dorp en om 21u mogen jullie terug naar huis. Let op! Deze activiteit is enkel voor de 2e jaar sim.

Deeee groooeeeteeeen vaaaaan suuuuraaaayaaaaa en viiiiiiiicoooooooo 

+16

Hallo, hallo, hier zijn we weer met een nieuwe ambras. Ons doel deze ambras is om ononderbroken elke activiteit te kunnen geven zonder tussenkomst van Miss Rona. Omdat we al een aantal activiteiten hebben moeten missen, halen we die nu dubbel en dik in. Probeer zeker 17 april aanwezig te zijn, want die avond krijgen jullie de volledige handleiding over het leiding zijn bij KSA Lissewege, maar uiteraard zien we jullie ook graag op alle andere activiteiten, dus aanschouw hier de ambras voor maart en april.

Zaterdag 6 maart: Dilemma’s

Meedoen aan The Voice terwijl je zelf ook wel weet dat je echt niet kunt zingen of meedoen aan Adam zoekt Eva? Drie dagen natte sokken aan of een hele week dezelfde onderbroek? Elke keer die je niest in je broek plassen of bij elke keer dat je plast moeten niezen? Andermans gedachten kunnen lezen of onbeperkt kunnen liegen zonder dat iemand het door heeft? Hier een aantal dilemma’s waar je je hoofd over kunt breken. Vandaag zul je nog meer moeilijke keuzes moeten maken. Om 14u worden jullie verwacht aan het lokaal in het dorp en tegen 17u mogen jullie hopelijk zonder spijt van je beslissingen terug naar huis.

Zaterdag 3 april: Jachtseizoen 2.0

Besteeeeee dameeees en heeerreeeeeen, vandaag is de terugkomdag van de fameuze serie: Jachtseizoen, niet alleen zal deze editie 2 maal zo goed zijn maar ook 2 maal zo spannend, zot, gewelddadig... Suraya en ik (Vico) zijn al maanden op deze editie aan het voorbereiden en vonden het tijd om het grootse evenement te organiseren. We zien jullie aan de start om 14u in de regenboog en dan mogen jullie eventueel als gepakte om 17u weer naar huis. Voor deze ene keer mogen jullie eens de smartphone meenemen.

Zaterdag 20 maart: strijd der teams

Vandaag gaan jullie het duel tegen elkaar aan. Daag elkaar uit in de strafste duellen en laat zien wie de sterkste onder jullie is. Speel je het eerder tactisch, heel sluw of probeer je de andere te boycotten? Het kan allemaal. De strijd begint om 14u aan het veld bij DE BIB in Lissewege. Om 17u weten we wie het sterkst is. Zij kunnen vol trots naar huis en de verliezers kunnen dit al huilend doen.

Zaterdag 17 april: Handleiding

Vanavond is dé belangrijkste activiteit van het jaar, jullie krijgen namelijk de volledige handleiding over het leiding zijn bij KSA Lissewege. Deze avond wordt er meer informatie gegeven over wat je rol als leiding nu precies inhoudt, wat er allemaal achter de schermen van KSA Lissewege gebeurt en wat er allemaal van je verwacht wordt als leiding. Kom om 19u naar het lokaal in het dorp en om 21u mogen jullie terug naar huis.

Met vriendelijke groeten Ya Boyzzzz Vico en Suraya