Ambras maart-april

Voorwoord

Beste ouders, gastjes en andere liefhebbers van KSA Lissewege

Maart en april staan voor de deur,

Maar voor we aan deze geweldige maanden beginnen, blikken we eerst nog eens terug naar de voorbij 2 maanden. Onze allereerste activiteit van 2024 hadden we filmactiviteit, dit met een groot succes want er is gelachen, gebruld, getierd, een beetje geweend en zelfs tot achter de zetel springen van angst. Ook is het jaarlijkse massaspel gepasseerd waarbij KSA Lissewege bezoek kreeg van een toch wel zeer bijzonder koe. En dit was nog niet alles we zijn ook weer met de volledige KSA gaan schaatsen. Wat hebben we toch een fantastisch leuke tijd gehad.

Maar genoeg over de voorbij maanden, er komen weer een heleboel leuke evenementen aan in de komende maanden. Zoals jullie wel weten is het binnenkort carnaval in Lissewege en zoals we al eens deden doen wij onze carnavalbar
’s avonds weer open, hopelijk zien we heel wat verklede ouders passeren. En natuurlijk gaat deze zomer onze zomerbar opnieuw door, deze vindt plaats op 20 juli.

Meer info over deze evenementen (en nieuwe evenementen…) komen telkens op onze socials, hou deze dus goed in gaten.

Natuurlijk gaan we ook weer met z’n allen op kamp dit jaar! Zoals gewoonlijk gaat het groot kamp in de zomer weer door van 10 tot 20 augustus, de springers vertrekken iets vroeger naar huis en komen de 17e terug aan in Lissewege.

Ook de sloebers verdienen een leuk kamp en deze is al heel binnenkort. De sloebers vertrekken op 8 april allemaal samen op hun sloeberkamp en deze eindigt op 11 april.

Meer info krijgen jullie van de leiding.

Hopelijk zien we jullie op één van deze activiteiten!

Groetjes

De hoofdleiding

Joram en Xander

 

Sloebers

Dag lieve sloebertjes, het is weer tijd voor een nieuwe ambras met toch wel een extraatje deze keer, waannttt… we gaan op SLOEBERKAMMPPP! Voor sommigen jullie eerste echte kampje, spannend zeg! Meer informatie kunnen jullie vinden in het kleine kampambrasje. Ook staan er weer hele leuke zaterdagmiddagen gepland deze ambras, kijk maar snel hieronder waar jullie je aan mogen verwachten. 

Vrijdag 8 maart: Het feest van het jaar 
Carnaval, carnaval is het mooiste wat er is… Jaja het is weer zover, morgen is het carnaval in Lissewege en dat weten we bij de KSA maar al te goed. Haal jullie mooiste carnaval kostuums maar uit de kast en kom allemaal om 18u naar het lokaal om lekker te carnavallen met de leiding. Om 20u mogen jullie dan terug naar huis.

Zaterdag 23 maart: De Paashaas is moe
Carnaval is nu op z’n eind gekomen en dat wil zeggen dat de Paashaas bijna op bezoek komt!! Er is alleen een klein probleem… de Paashaas is heel moe geworden van elk jaar overal paaseitjes te verstoppen, zo moe dat hij dit jaar geen zin heeft om de paaseitjes te verstoppen. Komen jullie de Paashaas helpen? Kom dan met z’n allen om 14u naar het lokaal en dan mogen jullie om 17u terug naar huis als alle eitjes verstopt zijn!!

Maandag 8 - donderdag 11 april: Sloeberkamp
Meer info vinden jullie in het kampambrasje dat we bij jullie hebben rondgebracht.
Wij kijken er alvast heel erg naar uit!

Zaterdag 27 april: Het grote ‘Wie is het!?’-spel 
‘Wie is het!?’, het superleuke gezelschapsspel dat iedereen wel al eens heeft gespeeld en ook iedereen is er dol op. Daarom spelen wij vandaag het GROTE ‘Wie is het!?’-spel, jullie verstaan het goed, ‘Wie is het!?’ maar dan gigantisch groot… Jullie worden allemaal verwacht om 14u aan het lokaal in het dorp en nadat jullie hebben gevonden WIE HET IS mogen jullie weer terug naar huis om 17u.

Groetjes van jullie favoriete leiding!!!

Frederik, Arno, Joren en Joram

 

Springers

Springeeeeerrssss!!! Allen welgekomen in alweer de voorlaatste ambras van het jaar. De tijd kan toch vliegen als je plezier hebt. Hopelijk zijn jullie al een beetje opgewarmd na de koude winter die we hebben gehad want we gaan er een goede 2 maanden van maken hoor. Zijn jullie benieuwd naar de activiteiten? Neem hieronder maar al eens een kijkje. 

Zaterdag 2 maart: Ladderspel
Springeeerrss, hopelijk hebben jullie geen schrik van ladders, want vandaag spelen we het bekende ladderspel (mopje is niet met echte ladders, de leiding heeft zelf hoogtevrees). Willen jullie tonen hoe jullie duo het sterkste, snelste en slimste is? Kom maar allemaal om 14u naar het lokaal voor mocht je nog niet ontdekt hebben in je KSA-carrière wat dit spel nu inhoudt, en om 17u mogen jullie met trots terug naar huis gaan. PS: De eerste die een high five geeft aan Badjas, krijgt een voorsprong op de ladder!! De tweede komt als tweede op de ladder enzovoort. 

Zaterdag 16 maart: Vlag gestolen
Lieve springertjes, jammer genoeg zit carnaval er alweer op maar wij hebben een heel groot probleem, na carnaval is onze KSA-vlag is gestolen… Het enige wat wij weten is dat twee jongens hier iets mee te maken hebben! Helpen jullie ons om onze vlag terug te vinden? Kom dan maar af van 14u tot 17u. Wij zien jullie dan!!!

Zaterdag 30 maart: Pasen 
Morgen is het Pasen. Dus dat wil zeggen lekkere paaseitjes in de tuin van jullie ouders of grootouders gaan zoeken. Maar de Paashaas heeft een probleem, al zijn eitjes zijn weg dus nu kan hij geen paaseieren rond gaan brengen. De Paashaas heeft aan ons gevraagd of wij hem kunnen helpen om de eitjes terug te vinden. Wil jij de Paashaas helpen? Kom dan om 14u naar het lokaal en als jullie alle eitjes gevonden hebben en teruggegeven aan de Paashaas, mogen jullie om 17u terug naar huis.

Zaterdag 13 april: Ruiltocht
Dag lieve springers! Vandaag zullen we onze beleefdste kant en de liefste glimlach uit de kast halen want we doen een ruiltocht!! De bedoeling ervan weten jullie waarschijnlijk al, ruilen tot je iets leuks uitkomt. Wie weet mag je het lekkers dat je krijgt wel opeten ;) Benieuwd naar hoe deze ruiltocht zal aflopen? Kom dan in je volledig KSA-uniform naar het lokaal om 14u. Als alles geruild is, mogen jullie terug om 17u naar jullie trotse ouders gaan. Tot daannn!!

Zaterdag 17 april: Samson en Marie hebben ruzie
Ohnee! Samson en Marie hebben ruzie. Marie is vergeten naar de winkel te gaan om eten te kopen en de winkels zijn dicht, hoe kan dit nu gebeurd zijn? Kom Marie helpen om haar vriendschap met Samson terug te herstellen. We verwachten jullie om 14u en jullie mogen weer naar huis om 17u, hopelijk tot dan !

Groetjes

Yildiz, Mathias en Tiani

 

Joro's

Besteeeee joro’ssss, het begint stilletjes aan weer wat warmer te worden. Dankzij de zonnestralen kunnen we weer genieten van het warme weer in de KSA. De vogels zullen beginnen fluiten en de bloemen beginnen groeien. Er zijn nog heel wat dingen om naar uit te kijken. Op 9 maart is het weer carnaval in ons dorp, hopelijk zien we jullie daar. Pasen komt er dan alweer aan, samen met vrienden en familie paaseieren zoeken is altijd leuk. We hebben natuurlijk heel wat verschillende activiteiten voor jullie in petto en dat is ook iets om naar uit te kijken. Wij hebben er alvast heel veel zin in en wij hopen jullie ook. Kom ook altijd in jullie uniform naar de KSA, zodat jullie zeker opvallen. 

Zaterdag 2 maart: Één tegen allen
Jowwwwww joro’s, vandaag spelen we het een heel leuk spel. We spelen namelijk één tegen allen!! Dus als jullie zin hebben om en toffe namiddag te hebben met iedereen, kom dan massaal om 14u naar het lokaal. Als jullie alle opdrachten correct hebben uitgevoerd mogen jullie om 17u terug naar huis vertrekken.

Zaterdag 16 maart: Extreem verstoppertje
Het is zover, vandaag kunnen jullie ons bewijzen dat jullie beter zijn in verstoppertje dan ons. Ken je Lissewege beter dan je eigen leiding? Probeer aan de hand van tips die verstopt zitten in Lissewege ons te vinden. Als jullie het wel durven want als je ons niet kan vinden staat er een zware opdracht op de planning, maar als jullie toch beter zijn dan we dachten en ons kunnen vinden mogen jullie een straf voor ons kiezen en worden de rollen omgedraaid. Wie het aandurft mag om 14u30 naar het lokaal komen en als je de straf hebt overleefd mag je om 17u terug naar huis.

Zaterdag 30 maart: Paasontbijt 
Morgen is het Pasen en we moeten dit zeker vieren.  We zullen een lekker paasontbijt doen met heel wat verschillende obstakels. Paaseieren zoeken zal nog nooit zo uitdagend geweest zijn. We verwachten jullie om 8u aan het lokaal met een lege maag. Hopelijk kunnen jullie om 10:30 met een volle maag naar huis gaan. Wie weet?

Zaterdag 13: april jongens vs meisje 
Eindelijk komen we te weten welk geslacht het sterkste, slimste, snelste, … is. Nu is het de tijd dat jullie voor 1 keer het mogen uitvechten en jullie sterkste en slimste kant van jullie naar boven mogen tonen. Kom tegen 14u naar het lokaal als je klaar bent je te bewijzen en dan kunnen we om 17u naar huis als het sterke geslacht bewezen is. 

Zaterdag 27 april: Het grote trek- en duwspel
Dag mijn lieve joro’s als je vandaag goesting hebt om te trekken, duwen, lopen, rollen, … moet je zeker afkomen naar ons super grote trek- en duwspel. Één ding is zeker, je gaat niet proper naar huis. Wij verwachten jullie aan het lokaal om 14u in kleren die tegen een stootje kunnen en jullie mogen weer naar huis om 17u. 

Groetjes

Luna, Owen, Gennaro en Rani

 

Jim

Hier zijn we dan weer met een gloednieuwe ambras, nu de winterdagen toch op zijn einde aan het komen zijn en we hopelijk weer wat warmere temperaturen krijgen kunnen we weer volop buiten spelen en plezier maken! Ook zijn maart en april de maanden waar beide jullie leiding jarig in is en misschien gooien we wel een feestje met zijn allen!!!!

Zaterdag 2 maart: Buurman en buurman doen mee aan de Olympische Spelen
SPORTEEEEENNNNN!!! Dat gaan we vandaag doen. Zoals jullie zelf misschien al hebben kunnen lezen doen er dit jaar 2 zeer speciale gasten mee aan de Olympische spelen, niemand minder dan buurman en buurman. Ben jij benieuwd of jullie beter zijn dan buurman en buurman in sporten? Kom dan met z’n allen om 14u naar het lokaal en na een bewogen middag mogen jullie weer huiswaarts om 17u.

Zaterdag 16 maart: Laten we nog een laatste keer Carnaval vieren!!!
Technisch gezien is het carnaval seizoen jammer genoeg al afgelopen, maar omdat dit zo een machtige traditie is hebben wij samen beslist om toch nog 1 keer met z’n allen er een groot feestje van te maken. Hopelijk hebben jullie er evenveel zin in als wij, want jullie worden verwacht om 14u en mogen dan naar huis om 17u 

Zaterdag 30 maart: Welkom bij het interim kantoor 
Vandaag gaan jullie eens een dagje gaan werken, wie weet misschien wel als brandweerman of politie agent, misschien wel als dokter,… Het kan allemaal vandaag, dus bereid jullie maar goed voor op een zware middag van 14u tot 17u 

Zaterdag 13 april: Dropping 
Ja ja, het is zo ver, jullie aller eerste dropping van 2024 is hier dan (Allé, mag ik toch hopen)! We gaan er niet teveel woorden aan vuil maken, want jullie kennen het concept wel vermoed ik. Jullie worden om 18u30 aan het lokaal verwacht en mogen (als jullie de weg terugvinden ;)) om 21u naar huis.

Zaterdag 27 april: Dean is morgen jarig!!!!
Dean is morgen jarig!! Dat moet natuurlijk gevierd worden, dit doen we met veel taart veel, Kidibul en een leuk feestje! Kom gerust met z’n allen af om 14u tot 17u om Dean het beste feestje van z’n leven te geven! 

Groetjes jullie leiding

Colin en Dean 

Sim

De warmere dagen komen terug dichterbij, dus het is weer tijd voor een nieuwe ambras. We hebben weer heel wat activiteiten op verplaatsing gepland. Trek  dus maar al je goede wandelschoenen aan of haal je fiets maar al terug boven. We hopen jullie de komende 2 maanden weer talrijk te mogen verwelkomen. 

vrijdag 8 maart: Spelletjesavond 
Deze avonden houden we het wat rustig, want we hebben een spelletjesavond op de planning staan. Vanavond komen we te weten wie van jullie niet tegen zijn/haar verlies kan en wie de geluksvogel van de avond wordt. We verwachten jullie om 19u30 aan het lokaal en om 22u30 is het tijd om naar huis te gaan

zaterdag 23 maart: Klopjacht 
Jullie kennen ongetwijfeld het bekende tv-programma Klopjacht. Ook wij gaan dit jaar het avontuur aan. We verwachten jullie om 14u met jullie fiets aan het lokaal en om 17u mogen jullie terug naar huis fietsen. Vergeet zeker je uniform en KSA skills niet!

 zaterdag 13 april: Trek en duw
Vandaag is het weer tijd voor een klassieker. Trek jullie vuile kleren en schoenen maar aan. We verwachten jullie om 14u aan het lokaal. Om 17u mogen jullie vuil terug naar huis.          

zaterdag 27 april: 24u-spel
Deze activiteit wordt ééntje voor de durvers. Waarom? Wel, we gaan in de plaats van 3 uur, 24 uur naar de KSA. Als jullie goesting hebben om een mega zot tof leuk spel te spelen kom dan zeker om 14u naar het lokaal om hier 24 uur te verblijven. Vergeet dan zeker ook niet jullie slaapzak, matje en toilet zak. Na deze 24 uur mogen jullie dan weer naar huis vertrekken. Meer info zal nog volgen.

Groetjes,
Xander en Chloë 

+16

Je zoe et al bijna nie geloven ma tis alweer biena de laatste ambras van dit werkjaar. Ma tis em nog nie e dus we gaan der zeker nog een lappe aan geven da junder dit jaar zeker nie gaan vergeten. En et toffe is dan et alleen maar warmer ga worden vanaf nu want de lente is al in aantocht, wacht hoor da goed volgens mien staat de lente al aan de deure wi en twert eigenlijk wel tied. Dus me da et nu warmer wordt hopen we junder ook weer vele te zien vo de volgende 2 maanden 

vrijdag 8 maart: Spelletjesavond 
Deze avonden houden we het wat rustig, want we hebben een spelletjesavond op de planning staan. Vanavond komen we te weten wie van jullie niet tegen zijn/haar verlies kan en wie de geluksvogel van de avond wordt. We verwachten jullie om 19u30 aan het lokaal en om 22u30 is het tijd om naar huis te gaan

zaterdag 23 maart: Klopjacht 
Jullie kennen ongetwijfeld het bekende tv-programma Klopjacht. Ook wij gaan dit jaar het avontuur aan. We verwachten jullie om 14u met jullie fiets aan het lokaal en om 17u mogen jullie terug naar huis fietsen. Vergeet zeker je uniform en KSA skills niet!

 zaterdag 13 april: Trek en duw
Vandaag is het weer tijd voor een klassieker. Trek jullie vuile kleren en schoenen maar aan. We verwachten jullie om 14u aan het lokaal. Om 17u mogen jullie vuil terug naar huis.      

Vrijdag 26 april: Kampvuur
We gaan de boel in brande steken, grapje! Allé, we gaan een kampvuur bouwen. dus als junder willen samen me ons aan een groot vuur zitten en de gekste verhalen bovenhalen kom dan zeker rond 20u naar het lokaal om daar samen met ons eens gewoon op et gemakje te chillen rond 23u mogen junder dan were aanzetten.

Groetjes Xander en Chloë