Ambras maart-april

Sloebers

Hallo liefste sloebertjes, hier zijn we weer met een nieuwe ambras! Ja, jullie zien het goed er komen weer nieuwe activiteiten aan. Sloeberweekend is er ook bijna waar wij suuuuuper veel zin in hebben. Wij hopen natuurlijk dat  jullie er evenveel zin in hebben als wij. Wij hebben namelijk heel veel in petto voor jullie. De laatste wintermaanden staan weer voor de deur, dus dat wil zeggen dat het binnenkort weer warmer gaat worden. In de laatste activiteit van de  wintermaanden gaan we dus genieten van het koude weer door middel van ons warm te swingen. Na de winter is het alweer lente en kunnen we genieten van een grote zoektocht en de dag van de wereld vieren!
 
Zaterdag 11 maart: Dance party!
Kunnen jullie een beetje dansen? Een beetje met de heupen swingen? Ja, dan is dat fantastisch! Nee, dan gaan jullie het zeker kunnen na deze activiteit! We verwachten jullie om 18u aan het lokaal met jullie prachtigste dance outfit . Na een fantastische dance party mogen jullie ouders je komen ophalen om 20u aan het lokaal.
 
Zaterdag 25 maart: Zie jij het ei?
Beste sloebertjes jullie lezen het goed, het is lente en dat wil zeggen dat er weer warmere dagen zullen aankomen. Om te zorgen dat jullie goed opgewarmd zijn mogen jullie ons helpen met het ei terug te vinden.  Luna moest namelijk voor het ei zorgen, want ze had op een mooie lentedag een ei gevonden in het gras. Natuurlijk is ze het kwijtgeraakt, waardoor wij nu jullie hulp nodig hebben om het ei terug te vinden. Als jullie ons willen komen helpen kom dan om 14u naar het lokaal. Achteraf mogen jullie om 17u weer opgehaald worden door jullie ouders.
 
Sloeberkamp: 10 tot 13 april
Hier hebben wij heel veel zin in. Meer informatie vind je in de kampambras! 
 
Zaterdag 22 april: De Dag van de Wereld!
Dag sloebertjes, weten jullie al dat het vandaag dag van de wereld is? Dit is een zeer speciale dag, we verwachten jullie om ons te helpen voor de wereld terug op te frissen. Ik hoop dat jullie goed kunnen kuisen, want de wereld heeft onze hulp nodig. We zullen nieuwe bomen moeten planten en het afval uit de oceaan moeten halen, natuurlijk moet het land ook opgeruimd worden,  zodat wij samen weer zo  lang en gelukkig kunnen leven. We verwachten jullie om 14u aan het lokaal  en jullie kunnen terug opgehaald worden om 17u. We hopen dat jullie de wereld kunnen redden.

Zaterdag 1 juli: Slotactiviteit
Slotactiviteit! Dit jaar gaan we naar.... Omdat het zo groots is, is het belangrijk dat je je inschrijft. Dit kan tot 1 mei via onze website. Hou het goed in de gaten want het zal er sneller aankomen dan je denkt!

Groetjes jullie sloeber leiding
Dean, Luna en Elineeeee

 

Springers

Dag lieve springertjes,
Deze ambras staat in het teken van uithoudingsvermogen. Heb je een goede uithoudingsvermogen of blijf  je liever supporteren aan de zijlijn?
We zullen het met zijn allen ontdekken. Benieuwd naar de activiteiten? 
Hier kunnen jullie ze vinden!!

 
Zaterdag 11 maart: Expeditie Robinson
Vandaag nemen jullie het tegen elkaar op. Haal je trainingspak, uithoudingsvermogen en enthousiasme maar boven!! We verwachten jullie om 14h00 aan het lokaal en om 17h00 mogen jullie moe, maar voldaan terug naar huis.
P.S Vergeet je uniform niet.
 
Zaterdag 25 maart: Duo tegen Duo
Vandaag gaan we in verschillende groepjes de strijd aan. Met wie jullie een groep vormen en tegen wie houden we nog even geheim. We kunnen jullie wel al beloven dat het een mega toffe,maar vermoeiende middag zal worden. We verwachten jullie om 14h00 aan het lokaal en om 17h00 mogen jullie terug naar huis.
 
Zaterdag 8 april: Paasbrunch!
Dit weekend is het het Paasweekend. Daarom staat onze activiteit in het teken van pasen. Leuk toch? we verwachten jullie om 11h aan het lokaal en om 14h mogen jullie met een gevulde maag terug naar huis.
 
Zaterdag 22 april: #LikeMe! vs Mega Mindy
Ben jij een echt like me fan? Of voeg je liever toe aan de mega Mindy squad? Vandaag komen we het te weten. We verwachten jullie om 14h00 aan het lokaal en om 17h00 mogen jullie terug naar huis.
 
Zaterdag 1 juli: Slotactiviteit
Slotactiviteit! Dit jaar gaan we naar.... Omdat het zo groots is, is het belangrijk dat je je inschrijft. Dit kan tot 1 mei via onze website. Hou het goed in de gaten want het zal er sneller aankomen dan je denkt!
 
Groetjes Mega Rani, Super Chloë en Wonder Ilona 

 

Joro's

Jo Jo Jorooo's! De vorige twee maanden zijn alweer gepasseerd, dat wilt natuurlijk zeggen dat er weer een nieuwe ambras is om de twee volgende maanden mee te vullen. Hebben jullie de activiteiten al eens gelezen? Er zitten een paar vreemde tussen, er zit een feestje tussen, één waar je niet goed weet wat er van te moeten verwachten en één waar we al heel lang op aan het wachten zijn, maar ze zullen allemaal mega leuk zijn. Dus leg jullie uniform maar weer klaar en dan zien we jullie op de volgende activiteiten.

 
Zaterdag 4 maart: Een verrassend groot spel
Vandaag staat een fantastisch mega groot spel op de planning. We kunnen er nog niet veel over vertellen, enkel dat er een paar verrassende wendigen in zullen zitten die jullie nooit zullen zien aankomen. Zijn jullie er klaar voor? Wij hopen het voor jullie... Als je denkt dat er klaar voor te zijn kom dan om 14u naar het lokaal en dan mogen jullie helemaal verrast om 17u weer naar huis.
 
Vrijdag 17 maart: Tis nog altijd carnaval ofwa!?
Na al het geesten en dansen is het eens tijd om het wat rustiger aan te doen. Even niet geschminkt, niet verkleed, geen luide muziek, gewoon gezellig samen zitten. GRAPJEEE!!!!! Vandaag maken we er het gekste feest van dat jullie ooit zullen meemaken. Kom zeker verkleed want er hangt een grote prijs aan vast. Dus als je zin hebt om een feestje te bouwen kom dan zeker naar het lokaal, het feestje start om 18u en het is gedaan om 20u.
 
Zaterdag 1 april: Den Doeraka
Hahahahaha, heel grappig, maar nu even terzake. Voor deze activiteit heb je enkel je lolbroek en grapjas nodig. Deze activiteit staat in het teken van 1 april, dus er zal zeker veel gelachen worden. Jullie worden verwacht om 14u en zijn hopelijk uigelachen om 17u. Maar bereid jullie maar goed voor want de leiding gaat veel grappen en fopjes met jullie uithalen en misschien zelfs met elkaar. Maar meer vertellen we nog niet...
 
Zaterdag 15 april: rra grtra nyya
Kan je ontcijferen wat de activiteit is? Dit is dan al de eerste opdracht van de activiteit. We zijn zeker dat jullie er wel achter komen en anders komen jullie er vandaag wel achter. Om jullie te helpen verstoppen we een tip in de volgende zin. De Eerste Raap Typed Liver Een Naam. Als je het niet snapt is dat zeker niet erg, jullie werken vandaag toch allemaal samen. Benieuwd wat we vandaag zullen doen? Kom dan om 14u naar het lokaal en dan kunnen jullie hopelijk met een extraatje om 17u weer naar huis.
 
Zaterdag 29 april: Jongens vs Meisjes: De Grote Finale
Hopelijk herinneren jullie bosactiviteit nog, we deden er een grote jongens vs meisjes wedstrijd, maar deze eindigde in een gelijkstand. Nadat we lang hebben moeten afwachten houden we vandaag de grote finale waar jullie zo hard voor hebben getraind. Eindelijk komen we te weten welk geslacht het sterkst, slimst, snelst,... is. Kom om 14u naar het lokaal als je klaar bent je te bewijzen en dan kunnen we om 17u naar huis als het sterke geslacht of het zwakke geslacht.
 
Zaterdag 1 juli: Slotactiviteit
Slotactiviteit! Dit jaar gaan we naar.... Omdat het zo groots is, is het belangrijk dat je je inschrijft. Dit kan tot 1 mei via onze website. Hou het goed in de gaten want het zal er sneller aankomen dan je denkt!
 
Groetjes van jullie favoriete leiding,
Jo-Jo-Joram, Xa-Xa-Xander en Ti-Ti-Tiani

 

Jim

Tijd voor een nieuwe ambraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaas, we vliegen alweer maart binnen en dat doen we met de volgende 4 toffe activiteiten, zet jullie schrap voor 2 maanden vol sport & spel van de bovenste plank.

Zaterdag 11 maart: Highland games 
Vandaag gaan jullie de strijd tegen elkaar aan op de enige echte KSA Highland games. Maak jullie klaar om al jullie kracht te gebruiken tijdens deze extreme duels. Doe maar allemaal jullie kilt aan en kom richten het lokaal om 14u. Afgemat en wel kunnen jullie om 17u terug naar huis vertrekken.
 
Zaterdag 25 maart: 2 vs 2 vs 2 vs 2 vs 2 vs 2 vs 2 vs 2 vs 2
Vandaag staat, zoals de titel wel doet vermoeden, in het teken van duo’s, maaaaaaaaar: met wie jullie een duo zullen vormen is nog een klein geheimpje. Kom maar af en dan zul je snel genoeg weten hoe het vandaag in z’n werk gaat. 14-17u aan het lokaal, dan is ‘t em te doen!
 
Zaterdag15 april: Letterspel
‘’A-B-C-D-E-F-G…H-I-J-K LMNOP…Q-R-S-T-U-V-W… X-Y-Z, dit zijn de letters van het alfabet’’! overal op straat zie je letters verschijnen, denk maar aan nummerplaten, straatnamen, reclame op gevels… vandaag gaan wij hiermee iets doen! Wie een gsm heeft mag deze voor deze activiteit voor ene keer meedoen, want voor het spel kan dit een handig item zijn om te gebruiken. De activiteit gaat door van 14-17u aan het lokaal.
 
Zaterdag 22 april: Op bezoek bij de buren
Vandaag gaan we op bezoek bij onze buren van KSA Dudzele, vorig jaar kwamen zij naar ons en nu doen wij het omgekeerde, we vertrekken met de fiets om 14u aan het lokaal in het dorp, allen op post!
 
Zaterdag 1 juli: Slotactiviteit
Slotactiviteit! Dit jaar gaan we naar.... Omdat het zo groots is, is het belangrijk dat je je inschrijft. Dit kan tot 1 mei via onze website. Hou het goed in de gaten want het zal er sneller aankomen dan je denkt!
 
Byekeeeeees, Rani en Yorick
 
 

Sim

Joooooowwwwwwww beste simmers, januari en februari zijn gedaan dus da betekent veel sporten om al die feestdag kilo’s weg te werken. Met een beetje geluk komt het zonnetje er weer door deze maanden. Hopelijk zien we jullie massaal bij de activiteiten tot dan eeeeeee
 
Zaterdag 11 maart: Hooglanden Spelen
Vandaag strijden jullie tegen elkaar in de KSA hoogland spelen. Bereid jullie alvast voor om een heftig gevecht aan te gaan met jullie mede KSA’rs. We verwachten jullie om 14u aan het lokaal en om 17u mogen jullie weer moe en verslagen naar huis.
 

Zaterdag 25 maart: 2 v 2 v 2 v 2 v 2…..
Vandaag zoals jullie zelf misschien al gezien hebben spelen jullie in groepjes van 2. Natuurlijk verklappen we nog niet met wie je in een groepje zit. 1 geheimpje mogen jullie wel weten en dat is dat jullie verwacht worden om 14u aan het lokaal en om 17u weer mogen vertrekken 

 

Zaterdag 15 april: spel der letterkunde
A,B,C,D,E,F,G, ik moet naar de ksa H,I,J,K,L,M,N,O,P, ga jij met me mee? Q,R,S,T,U,V,W, Jaaaaaa X,Y,Z, zo gaat het alfabet! Oeie da gedichtje rijmt gelik nie echt e ma ik denk da jullie het wel snappen we spelen het spel der letterkunde willen jullie weten hoe dit word gespeeld ? Kom dan allemaal af om 14u naar het lokaal en om 17u mogen jullie weer huiswaarts keren. 

 

Zaterdag 22 april: Burenduel 2.0
Vandaag gaan we een bezoekje gaan brengen aan onze buren in Dudzele. We gaan ze eens laten zien dat met ons Lissewegenaars niet te sollen valt. Zorg dat jullie allemaal om 14u klaarstaan met jullie fiets aan het lokaal in het dorp en we gaan dan met ze allen naar Dudzele.

 
Zaterdag 1 juli: Slotactiviteit
Slotactiviteit! Dit jaar gaan we naar.... Omdat het zo groots is, is het belangrijk dat je je inschrijft. Dit kan tot 1 mei via onze website. Hou het goed in de gaten want het zal er sneller aankomen dan je denkt!
 
Groetjes Vico en Colin

 

+16

Geachte +16, weer zijn we een stapje dichter bij het einde van ons machtig jaar. Niet getreurd, want we hebben weer prachtige activiteiten gemaakt voor jullie. Ook in dit ambras zullen we jullie iets meer opleiden tot de perfecte leiding die jullie kunnen zijn, jullie zullen eens een activiteit mogen meevolgen met een jongere tak. 

Zaterdag 11 Maart: doe-het-eens-rustig-aan bar
Vandaag mag het allemaal wel eens wat trager, omdat de laatste tijd alles wat te vlug gaat hebben we besloten dat we een bar doen waar we eigenlijk helemaal niets gaan doen ( niet echt hé). Kom naar het lokaal om 20u00, dan mogen jullie helemaal uitgeteld van niet te doen weer naar huis om 23u00.

 

Zaterdag 25 Maart: +16 vs de leiding
Een concurrentie van honderden jaren oud, de leiding tegen de +16. wie wint er in een extreme battle waarbij kracht, uithoudingsvermogen, mentale kracht, emotionele kracht allemaal belangrijk zijn. Wil je weten wie er wint? Kom dan om 19u00 naar het lokaal, wanneer alles is uitgespeeld mogen jullie om 22u30 weer naar huis.

 

Zondag 2 April - Zaterdag 8 April: X-peditie
Zoals jullie al weten en voor ingeschreven zijn is het deze week X-peditie. Houd goed jullie mails in de gaten want daar zal er nog meer informatie komen voor jullie bagage, tijdstip,.... 

 

Vrijdag 21 April: truth or dare
Jullie hebben altijd de grootste praatjes van heel Lissewege, maar durven jullie ook eens jezelf door te bewijzen door het te doen? kom om 20u00 naar het lokaal, na een aantal rondes en gekke opdrachten te doen mogen jullie om 22u30 weer huiswaarts.

 
Zaterdag 1 juli: Slotactiviteit
Slotactiviteit! Dit jaar gaan we naar.... Omdat het zo groots is, is het belangrijk dat je je inschrijft. Dit kan tot 1 mei via onze website. Hou het goed in de gaten want het zal er sneller aankomen dan je denkt!
 

De vele groeten van
linoc en icvo